Licensering op ERB en ERC banden

Gepatenteerde banden ter bescherming, het in bedwang houden en verplaatsen van personen

Flinch biedt licensering op ERB en ERC banden aan. De Emergency Response Belt (ERB) en de Emergency Restrain Cufs(ERC) zijn gepatenteerde banden die worden gebruikt voor bescherming, het in bedwang houden en verplaatsen van personen die door hun gewelddadige gedrag een extreem onveilige situatie creëren. De banden zijn gemaakt van zeer stevig materiaal met aangehecht een zeer krachtig (Velcro®) klittenbandsysteem. In 2000 introduceerde de politiesector in Groot-Brittannië de veiligheidsbanden.

De Emergency Response Belt (ERB) en de Emergency restrain cufs(ERC)

Mogelijkheden tot inperken:
Door het concept ‘handvatten aan het lichaam’ kan de persoon, indien de ERB goed om het bovenlichaam is aangebracht, onder begeleiding lopen. Zo kan er ook voorkomen worden dat personeel geslagen wordt. Indien daarbij ook banden om het middel en de benen (knieën) aangebracht zijn, is een totale veilige beheersing van de gewelddadige persoon mogelijk. Het gebruik van de ERB heeft ertoe bijgedragen dat er minder incidenten, ongelukken en letsels optraden bij zowel de gewelddadige persoon zelf als bij medewerkers.

Licensering op ERB en ERC banden in Nederland

Flinch biedt in Nederland en andere landen in Europa de mogelijkheid om de ERB en ERC onder licentie te gaan gebruiken.
Alleen getrainde en gecertificeerde professionals mogen de ERB en ERC in de praktijk toepassen. Professionals dienen eerst zorgvuldig geschoold te worden voordat de ERB en ERC aangeschaft kan worden. Flinch is door Defend Solutions Ltd. getraind in het gebruik van de ERB en ERC. Daarnaast mag Flinch ook andere werkers trainen in het gebruik van de banden.

Een persoon veilig
vervoeren

Bij gebruikmaking van drie banden kan men de persoon veilig naar en in een transportmiddel vervoeren. Een persoon die stevig gefixeerd is zal minder snel geneigd zijn om zich vrij te willen vechten. Waardoor de waarschijnlijkheid van letsel, aan zichzelf of aan medewerkers, in grote mate reduceert. De ERB is nu ook geïntroduceerd binnen de gezondheidszorg in Groot-Brittannië en heeft inmiddels zijn onschatbare waarde bij het reduceren van risico’s op schade aan zorgmedewerkers én zorgvragers bewezen.


Ik heb interesse in de licensering op ERB en ERC banden

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze training neem dan gerust hier contact op. Je kunt ook bellen met Bert of Ronald.
Bekijk hier ons overige aanbod

Licensering op ERB en ERC banden